Kamis, 27 Oktober 2016

Çfarë është Pencil?

Pencil është një shkrimi dhe pikturë që është bërë fillimisht nga grafit pastër (shembull Staedtler Pensil Terbaik Untuk Anak). Shkrimi është bërë nga scraping grafit mbi mediat. Megjithatë, grafit pastër tenton të thyer lehtë, shumë i butë, duke i dhënë efekt të pista kur mediat fshij me duart tuaja, dhe për të marrë në duart tuaja të pista kur mbahet. Për shkak se ajo pastaj të krijuar një përzierje e grafit me argjilë në mënyrë që përbërja e vështirë. Për më tepër, përbërja e përzierjes është mbështjellë me letër ose druri.

Ilustrasi Tips Mengenali Pensil Yang Berkualitas Baik

Përdorimi i plumbit dhe grafit filloi në Greqinë e lashtë. Të dyja të japin efektin e vija gri, grafit edhe pse pak më zi. Grafit është përdorur shumë rrallë deri më vonë në 1564 gjetur të përmbajnë sasi të mëdha të grafit të pastër në Borrowdale, një luginë në Liqenin e Qarkut të Anglisë veriore. Edhe pse ajo dukej si qymyr, minerale nuk mund të digjen, dhe kjo la një zi me shkëlqim, dhe hiqet lehtë mbi një sipërfaqe me shkrim. Në këtë kohë grafit termi hutuar ende me kallaj, plumb, dhe grafit, që do të thotë "si plumbi" duke pasur parasysh natyrën e pothuajse e njëjtë. Prandaj laps termi çojë (laps plumbi) është përdorur ende sot. Sepse cilësi është me vaj, chunks të mbështjella me lëkurë dashi apo copa të vogla të kallaj berbentuktongkat lidhi me një litar. Askush nuk e di që së pari e kishte idenë për të përfshirë drejtimin e zezë në enë prej druri, por në 1560-të, lapsa primitive kishte arritur në kontinentin evropian.

Menjëherë pas kësaj, plumbi ishte minuar dhe të eksportuara për të përmbushur kërkesat e artistëve; dhe në shekullin e 17-të, mund të thuhet çojë është përdorur kudo. Në të njëjtën kohë, krijuesit laps eksperimentuar me plumb të zi për të prodhuar një instrument të mirë me shkrim. Të pastër dhe të nxjerrë të lehtë, të çojë nga Borrowdale të jetë cak i vjedhësve dhe marketers të zeza. Për të kapërcyer këtë, Parlamenti britanik miratoi një ligj në 1752 përcakton se mund të çojë hajdut burgosur ose të dëbuar në një koloni penale.

Por në 1779, një kimist Carl W. Scheele hulumtuar dhe arriti në përfundimin se grafit ka një shumë veti të ndryshme kimike me plumb. Grafit është i pastër karbonit përbërjen molekulare të tenderit. Më në fund në 1789, gjeologët Gjermania, Abraham G. Werner dha grafit emrin, e cila rrjedh nga fjala greke graphein, që do të thotë të shkruarit. Kështu, përmbajtja e një laps në vend të kallaji.

Për shumë vite English grafit qoshe industrinë laps-marrjes, sepse ajo ishte e pastër mjaftueshme për të përdorur pa përpunim të mëtejshëm. Për shkak se grafit Evropian ishte inferior, prodhuesit laps ka eksperimentuar me mënyrat e përmirësimit të çojë laps. inxhinier francez Nicolas-Jacques Conté përzier grafit pluhur me balte, duke formuar përzierje në shkopinj, dhe e dogji në fireplace. Të ndryshme nga raporti i grafit në balta, ai ishte në gjendje të bëjë të çon që prodhohen hije të ndryshme të zi-një procesi të përdorura deri më tani.

Në shekullin e 19, prodhimin e lapsa në një biznes i madh. Grafit është gjetur në disa vende, duke përfshirë Siberi, Gjermani, dhe tani quhet Republika Çeke. Në Gjermani dhe më pas në Shtetet e Bashkuara, një numër i fabrikave hapur. Mekanizimi dhe çmimet e prodhimit në masë poshtë, dhe në fillim të shekullit të 20, madje edhe fëmijët e shkollave duke përdorur një laps.

Fillimisht grafit laps nga ambalazhi letër kostum shqyer të vjetërohet. Por më vonë gjeti një mënyrë shumë praktike dhe efikase për të mbuluar të gjithë shufra grafit me dy slats druri ditoreh për të siguruar një vend për shufra grafit dhe pastaj të vënë së bashku.

Jumat, 14 Oktober 2016

Tips Jitu 8 Jadi Member PTC Yang Sukses

PTC adalah singkatan dari Paid To Click yang dalam bahasa Indonesia dapat berarti Dibayar Untuk Mengeklik. Apa yang harus diklik adalah sejumlah tautan milik pengiklan yang disediakan oleh situs PTC. Yang harus mengeklik tautan tersebut, tentu saja, member yang bergabung pada situs PTC tersebut.

Situs PTC sering kali dilabeli situs scam yaitu situs yang menjanjikan sejumlah uang kepada membernya namun uang tersebut tidak dibayarkan pada saat member memintanya. Namun disisi lain, member situs PTC tak kalah bandel dengan cara membuat akun sebanyak mungkin dengan menggunakan beragam nama pengguna.

Terlepas dari kekurangan situs PTC dan membernya dengan menjadi member situs PTC berarti menambah kesempatan untuk meraih sejumlah uang dengan cara yang mudah namun sesuai dengan aturan yang berlaku.

Ilustrasi 5 Tips Sukses Ikut PTC

Berikut ini adalah tips sukses menjadi member PTC, yaitu:
  1. Mengakses Setiap Hari.Member harus mau mengakses situs PTC yang diikutinya setiap hari agar bisa menambah komisinya. Ada beberapa situs PTC yang secara otomatis memberitahukan membernya bila ada iklan terbaru atau hanya sekedar mengingatkan untuk tetap aktif.
  2. Sabar Menunggu. Setelah mengakses situs tentunya member harus mengeklik tautan iklan yang telah disediakan oleh situs PTC yang diikuti. Jumlah tautan iklan mungkin tidak akan sama setiap kali member telah mengakses situs PTC karena tergantung juga oleh pengiklan yang menggunakan jasa situs PTC tersebut. Jadi, jangan kecewa jika hari ini Anda mendapatkan banyak tautan iklan tapi dilain waktu hanya sedikit.
  3. Menyebar Tautan Referral. Salah satu keuntungan lain yang disediakan oleh situs PTC adalah sistem referral yang dapat membantu member untuk menambah jumlah saldonya. Pada umumnya situs PTC mendukung membernya untuk menambah referral dengan cara menyediakan tautan referral yang dapat disebarkan. Penyebaran tautan referral dapat dilakukan dengan beragam cara misalnya menyebarkannya melalui media sosial seperti Facebook, Twitter, dan Google Plus serta lainnya. Alternatif lainnya adalah dengan membuat blog yang kontennya berisi ajakan untuk bergabung ke situs PTC dimana member tersebut terdaftar.
  4. Merubah Jenis Keanggotaan. Keanggotan pada situs PTC sangat menentukan besaran komisi yang bisa diperoleh member. Keanggotaan Berbayar tentunya akan lebih menguntungkan bagi member dibandingkan dengan Keanggotan Gratis dimana banyak fasilitas yang akan didapatkan seperti jumlah tautan iklan serta prioritas pencairan komisi dan dukungan teknis lainnya.
  5. Membeli Referral. Selain merubah jenis keanggotan, alternatif lain untuk lebih cepat menambah komisi adalah dengan cara membeli referral. Kekurangan dari cara ini adalah apabila referral yang telah dibeli tidak aktif maka saldo komisi pun tidak bertambah. Oleh karena itu, perlu juga untuk mendukung referral jenis tersebut untuk bisa lebih aktif.
Semoga bermanfaat!

Referensi: www.inves3si.gq - Tips Jitu Jadi Member PTC Yang Sukses

Rabu, 12 Oktober 2016

Kelebihan Memilih Rumah Sebagai Tempat Tinggal

Memilih tempat tinggal yang sesuai bisa jadi hal yang sulit bagi pasangan pengantin baru. Menetap di apartemen atau rumah adalah pilihan yang tepat. Namun manakah yang paling baik untuk dilakukan?

Bagi pasangan muda yang telah memiliki banyak tabungan, maka hunian apartemen bisa menjadi pilihan terbaik. Investasi jangka panjang di hunian ini akan memberikan keuntungan di masa mendatang.

Letaknya yang cenderung strategis dan berpotensial untuk disewakan di kemudian hari membuat apartemen menjadi layak untuk dipertimbangkan. Setidaknya hunian ini memberikan nilai prestisius kepada para penghuninya. Namun di balik itu, menetap di rumah tapak juga menjadi solusi alternatif yang menguntungkan.

Berikut Kelebihan Memilih Rumah Sebagai Tempat Tinggal, yaitu:
  • Bisa mendapatkan kepemilikan tanah dan bangunan. Bukti berupa Sertifikat Hak Milik (SHM) bisa menguntungkan pemilik rumah di kemudian hari
  • Bisa dijadikan investasi jangka panjang. Harga rumah akan selalu meningkat setiap tahunnya, dengan demikian harga rumah yang ditempati saat ini dipastikan akan melonjak tajam di kemudian hari
  • Mudah untuk dimodifikasi dan direnovasi sesuai keinginan pemilik
  • Saat anggota keluarga bertambah, maka rumah juga dapat diperlebar atau di tingkat tanpa ada larangan.

Sumber: finance.detik.com