Kamis, 27 Oktober 2016

Çfarë është Pencil?

Pencil është një shkrimi dhe pikturë që është bërë fillimisht nga grafit pastër (shembull Staedtler Pensil Terbaik Untuk Anak). Shkrimi është bërë nga scraping grafit mbi mediat. Megjithatë, grafit pastër tenton të thyer lehtë, shumë i butë, duke i dhënë efekt të pista kur mediat fshij me duart tuaja, dhe për të marrë në duart tuaja të pista kur mbahet. Për shkak se ajo pastaj të krijuar një përzierje e grafit me argjilë në mënyrë që përbërja e vështirë. Për më tepër, përbërja e përzierjes është mbështjellë me letër ose druri.

Ilustrasi Tips Mengenali Pensil Yang Berkualitas Baik

Përdorimi i plumbit dhe grafit filloi në Greqinë e lashtë. Të dyja të japin efektin e vija gri, grafit edhe pse pak më zi. Grafit është përdorur shumë rrallë deri më vonë në 1564 gjetur të përmbajnë sasi të mëdha të grafit të pastër në Borrowdale, një luginë në Liqenin e Qarkut të Anglisë veriore. Edhe pse ajo dukej si qymyr, minerale nuk mund të digjen, dhe kjo la një zi me shkëlqim, dhe hiqet lehtë mbi një sipërfaqe me shkrim. Në këtë kohë grafit termi hutuar ende me kallaj, plumb, dhe grafit, që do të thotë "si plumbi" duke pasur parasysh natyrën e pothuajse e njëjtë. Prandaj laps termi çojë (laps plumbi) është përdorur ende sot. Sepse cilësi është me vaj, chunks të mbështjella me lëkurë dashi apo copa të vogla të kallaj berbentuktongkat lidhi me një litar. Askush nuk e di që së pari e kishte idenë për të përfshirë drejtimin e zezë në enë prej druri, por në 1560-të, lapsa primitive kishte arritur në kontinentin evropian.

Menjëherë pas kësaj, plumbi ishte minuar dhe të eksportuara për të përmbushur kërkesat e artistëve; dhe në shekullin e 17-të, mund të thuhet çojë është përdorur kudo. Në të njëjtën kohë, krijuesit laps eksperimentuar me plumb të zi për të prodhuar një instrument të mirë me shkrim. Të pastër dhe të nxjerrë të lehtë, të çojë nga Borrowdale të jetë cak i vjedhësve dhe marketers të zeza. Për të kapërcyer këtë, Parlamenti britanik miratoi një ligj në 1752 përcakton se mund të çojë hajdut burgosur ose të dëbuar në një koloni penale.

Por në 1779, një kimist Carl W. Scheele hulumtuar dhe arriti në përfundimin se grafit ka një shumë veti të ndryshme kimike me plumb. Grafit është i pastër karbonit përbërjen molekulare të tenderit. Më në fund në 1789, gjeologët Gjermania, Abraham G. Werner dha grafit emrin, e cila rrjedh nga fjala greke graphein, që do të thotë të shkruarit. Kështu, përmbajtja e një laps në vend të kallaji.

Për shumë vite English grafit qoshe industrinë laps-marrjes, sepse ajo ishte e pastër mjaftueshme për të përdorur pa përpunim të mëtejshëm. Për shkak se grafit Evropian ishte inferior, prodhuesit laps ka eksperimentuar me mënyrat e përmirësimit të çojë laps. inxhinier francez Nicolas-Jacques Conté përzier grafit pluhur me balte, duke formuar përzierje në shkopinj, dhe e dogji në fireplace. Të ndryshme nga raporti i grafit në balta, ai ishte në gjendje të bëjë të çon që prodhohen hije të ndryshme të zi-një procesi të përdorura deri më tani.

Në shekullin e 19, prodhimin e lapsa në një biznes i madh. Grafit është gjetur në disa vende, duke përfshirë Siberi, Gjermani, dhe tani quhet Republika Çeke. Në Gjermani dhe më pas në Shtetet e Bashkuara, një numër i fabrikave hapur. Mekanizimi dhe çmimet e prodhimit në masë poshtë, dhe në fillim të shekullit të 20, madje edhe fëmijët e shkollave duke përdorur një laps.

Fillimisht grafit laps nga ambalazhi letër kostum shqyer të vjetërohet. Por më vonë gjeti një mënyrë shumë praktike dhe efikase për të mbuluar të gjithë shufra grafit me dy slats druri ditoreh për të siguruar një vend për shufra grafit dhe pastaj të vënë së bashku.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar